Diverse Services

Distributieriem

Per merk auto verschilt het wanneer de distributieriem vervangen dient te worden. De fabrikant van de auto geeft aan wanneer deze vervangen dient te worden, vaak op basis van aantal gereden kilometers of aantal jaren.

Zorg ervoor dat u de distributieriem bijtijds vervangt. Bij veel auto’s kan een kapotte distributieriem veel schade veroorzaken aan de motor. Dus op tijd vervangen voorkomt een hoop ellende en hoge reparatiekosten!

Indien u niet weet wanneer dit bij uw auto vervangen zou moeten worden, informeer bij onze werkplaats.

Onderhoudsbeurt klein en groot

De fabrikant van de auto schrijft voor wanneer de auto een onderhoudsbeurt nodig heeft, een grote of een kleine beurt. Dit kan gebaseerd zijn op de kilometerstand van de auto of een bepaalde periode. Wanneer u veel kilometers rijdt met uw auto, zal vaker en eerder een onderhoudsbeurt nodig zijn, rijdt u minder, dan is 1 maal per jaar of 1 maal per 2 jaar het advies, afhankelijk van merk en type auto.

Wanneer u ervoor zorgdraagt dat de onderhoudsbeurten frequent worden uitgevoerd, komt dit uw auto ten goede en voorkomt dit vaak onverwacht hoge kosten in de garage als gevolg van achterstallig onderhoud.

Bij een kleine beurt wordt het oliefilter vervangen, de olie wordt vervangen, interieurfilter wordt vervangen, banden controleren op profieldiepte en de staat van de banden, visueel remmen controleren (remschijven, remblokken), koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof controleren en bijvullen, remvloeistof controleren en indien nodig vervangen (advies is dit om de 2 jaar te vervangen), accu testen, ruitenwissers controleren op scheurtjes en/of het trekken van strepen op de ruit.

Bij een grote beurt worden alle filters vervangen, oliefilter, interieurfilter, luchtfilter en brandstoffilter, de olie wordt vervangen, banden controleren op profieldiepte en de staat van de banden, visueel remmen controleren (remschijven, remblokken), koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof controleren en bijvullen, remvloeistof controleren en indien nodig vervangen (advies is dit om de 2 jaar te vervangen), accu testen, ruitenwissers controleren op scheurtjes en/of het trekken van strepen op de ruit, bougies vervangen, eventueel trommels schoonmaken van de remmen en deze afstellen.

Wanneer u een afspraak maakt bij ons in de werkplaats voor een grote beurt en u laat tegelijkertijd de APK uitvoeren, betaalt u alleen de afmeldkosten bij het RDW.

De kosten voor een beurt (groot of klein) verschilt per merk en type auto, de redenen hiervoor zijn het aantal cilinders in een auto en de benodigde onderdelen verschillen qua prijs per merk auto.

Ruitenwissers

Ziet u strepen op de ruit nadat de ruitenwissers zijn gebruikt? Maakt u eerst de rubbers van de wissers schoon met een doek, lost dit het geven van strepen niet op, kom dan langs bij onze garage, dan kijkt een monteur of de ruitenwissers aan vervanging toe zijn.

Airco check

Airco service

Het airco systeem wordt leeggehaald, er wordt gemeten hoeveel koudemiddel er uit het systeem is gehaald. Komt er voldoende koudemiddel uit, dan is het systeem niet lek. Komt er erg weinig tot nihil koudemiddel uit, dan is de kans groot dat het systeem een lek heeft.

Indien een lek wordt vermoed, wordt het systeem afgeperst en gecontroleerd op lekkage.

Bij lekkage wordt het defecte onderdeel vervangen.

Vervolgens wordt het systeem opnieuw afgevuld met koudeniddel R134A (dit is voor nu het meest gebruikte koudemiddel in aircosystemen in auto’s).

Reinigen airco systeem

Iedereen maakt graag gebruik van de airco in de auto, in de zomer om heerlijk verkoeling te krijgen en in de winter om vocht uit de auto te halen (condens van de ruiten halen).

Het airco systeem heeft onderhoud nodig. Het aircosysteem kan na een tijdje een nare muffe geur afgeven, dan is het tijd om de airco te laten reinigen.

  • Verwijdert vetaanslag, stof en overig vuil van de aircoverdamper.
  • Verwijdert slechte geuren en nicotinereuk in het airconditioning systeem en voorkomt ze gedurende een lange periode.
  • Neutraliseert microbiële contaminatie, schimmels en bacteriën in airconditioning systemen en verwijdert ze.
  • Kan allergische reacties voorkomen.
  • Geeft na de behandeling een aangename, frisse geur in de wagen.
  • De gebruikte oppervlakte actieve stoffen zijn biologisch afbreekbaar.

Overige services

Aanhangwagens

Ook aanhangwagens zijn bij ons in onderhoud, denk hierbij aan banden, bandenspanning, verlichting en remmen.

Accu check


Bakwagens en grote bestelwagen

Garage Brugge beschikt over een extra hoge brug waarop bakwagens en grote bestelwagens APK gekeurd kunnen worden.

Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor onderhoud aan deze type voertuigen.

Bijvullen vloeistoffen

  • Olie
  • Koelvloeistof
  • Remvloeistof
  • Ruitensproeiervloeistof

Campers

Garage Brugge beschikt over een extra hoge brug waarop Campers APK gekeurd kunnen worden. Het technische onderhoud aan de camper kan ook bij ons worden uitgevoerd. Wij adviseren om voor het kampeergedeelte onderhoud te laten uitvoeren door gespecialiseerde caravan- en camperbedrijven.

Personenauto’s

Bij onze garage kunt u terecht voor al uw onderhoud, reparaties en APK van uw personenauto’s.

Remmen


Trekhaak plaatsen

Vraag een offerte op voor het plaatsen van een trekhaak op uw auto.

Uitlijnen auto


Verlichting

Onderdeel van de APK is het voeren van juiste verlichting op uw auto.

Checkt u zelf regelmatig of alle verlichting op en in uw auto nog correct brandt?

Vooral in de donkere wintermaanden en bij slecht weer is het van groot belang dat alle verlichting goed werkt van uw auto.

Bij de ene auto is een lampje vervangen een koud kunstje, bij andere is het een behoorlijke klus doordat er best wat onderdelen losgeschroefd moeten worden voordat een lampje kan worden vervangen.

Kom gerust langs in de werkplaats wanneer u ziet dat er een lampje aan vervanging toe is.

Neem nu contact met ons op

Contact