Banden

Voor uw veiligheid is een goede wegligging van de auto van groot belang, de status van uw banden spelen hierin een grote rol.

Wanneer de profieldiepte van uw banden onder het vereiste minimum komt, loopt u groot gevaar te gaan slippen bij natte weersomstandigheden. Het water kan door te weinig profieldiepte niet meer goed worden afgevoerd door de band. Tevens loopt u het risico op een bekeuring er versleten band wanneer u staande wordt gehouden door de Politie.

Daarnaast is de bandenspanning belangrijk om deze op de juiste spanning te hebben. Dit heeft namelijk o.a. invloed op het brandstofverbruik van de auto maar ook op de slijtage van uw banden.

Maar wijzigt u de bandenspanning wel wanneer u bijvoorbeeld zwaar beladen op vakantie gaat? Door meer gewicht in de auto te laden, is het wijs om de bandenspanning te verhogen. Let er wel op dat u na uw vakantie de banden weer terugbrengt naar de standaard bandenspanning.

Twijfelt u of uw bandenspanning goed is of moeten de banden worden opgepompt, rij dan even langs onze garage, wij voeren dit kosteloos voor u uit.

Lekke band (reparatie of vervanging)

Heeft u een platte band?

Pomp de band op indien dit mogelijk is en kom zo snel mogelijk bij ons langs.

Onze monteurs checken de band op schade en uiteraard de algehele status van de band(en).

In een aantal gevallen is het mogelijk een “prop” in de band te schieten, waarmee het lek wordt gedicht en de band nog veilig gebruikt kan worden.

Is een “prop” niet mogelijk, dan zullen we in overleg met de klant de band vervangen door een nieuwe band.

Neem nu contact met ons op

Contact