APK

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen.

De RDW stuurt u 6 weken voordat de APK op uw voertuig vervalt een brief om u aan de keuring te herinneren. U krijgt deze herinnering per post of - als u dat heeft ingesteld - via uw Berichtenbox. U blijft als eigenaar van een voertuig altijd zelf verantwoordelijk om een voertuig op tijd te laten keuren.

De APK is een momentopname. Deze keuring geeft u geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk.

  • Onze APK-keurmeester keurt uw voertuig.
  • De kosten van een APK-keuring verschillen per uitvoering (benzine of diesel)
  • Na de keuring ontvangt u altijd een APK-keuringsrapport ondertekend door onze APK-keurmeester

U kunt uw auto al 2 maanden voor afloop van de geldigheid van uw huidige APK-keuring opnieuw laten keuren met dezelfde geldigheidsdatum (voorbeeld stel uw APK verloopt per 1-10-2020 dan kunt u de auto opnieuw laten keuren tussen 1-8-2020 en 30-9-2020, de auto wordt dan voor 1 of 2 jaar gekeurd geteld vanaf 1-10-2020).

Houdt u alstublieft rekening met het tijdig inplannen van uw APK, mocht er namelijk een reden zijn waarop de auto wordt afgekeurd voor de APK, dan is er nog tijd om een eventuele reparatie uit te voeren, waarna de auto alsnog kan worden goedgekeurd.

Een afgekeurde auto mag per direct geen gebruik meer maken van de openbare weg.

De vervaldatum van het APK-rapport (in ons voorbeeld 1-10-2020) is de geldigheid van de APK tot deze datum. Dus niet tot en met. Dit houdt in dat u op 1-10-2020 alleen gebruik mag maken van de openbare weg, indien u onderweg bent het voertuig APK te laten keuren.

Neem nu contact met ons op

Contact